Piksli - Frelih, Jasmin (knjige, 2021)
Tik pred izbruhom pandemije so protagonisti novel v Pikslih tudi sami na točkah preloma. Njihove osebnosti so pod pritiskom; preganjajo jih spomini, travme, kompleksi čustev, vanje posegajo algoritmi in sistemi nadzora, diabolični sodelavci in sadistični sopotniki, kot bi ne imeli več pravice obstajati kot posamezniki. Njihove misli vrejo, ko se spopadajo s preizkušnjami, ki jih presegajo, misli nerazumljenih zavesti v odnosu do nerazumljivega sveta. Mlada ženska v primežu pohlepa, mlad moški, ki opazuje življenje skozi luknjo v zidu, umetnik, ki s telefonom slika po oknu, spomini zaljubljenega para v trenutku razhoda, delavec, ki izgublja dni in izgubi otroka, umetniki na poti na večerjo, oblikovalec, ki z vlakom pripotuje v čisto negibnost, in nekaj ali nekdo, ki skrbno beleži oblike vseh njihovih stremljenj.