Europe needs to integrate immersive learning quickly at all education levels - but how? - Scwaiger, Michael (Revija za elementarno izobraževanje, 2021)
Mnogostranski tehnični razvoj je omogočil, da so poglobljene tehnologije - virtualna resničnost (VR - ang. virtual reality) in obogatena resničnost (AR - ang. augmented reality) ter njuno zlitje v mešano ali razširjeno resničnostjo (MR - ang. mixed reality; XR - ang. extended reality) - našle svojo pot v različna področja življenja in dela. Zaradi njihovih skoraj neskončnih ustvarjalnih možnosti so zelo zanimive tudi za pedagogiko. Kakšne pa so možnosti in kje so omejitve, kje v tem pogledu sploh je Evropa? Da bi našli odgovore, smo ocenili 25 projektov EU, ki se ukvarjajo z učenjem na osnovi VR, AR in XR.
Keywords: digitalisation of pedagogy; digitalizacija pedagogike; EU projects; European education policy; evropska izobraževalna politika; projekti EU