Kava s smetano - Pavlič, Natalija (knjige, 2022)
Kava s smetano je ljubezenska zgodba o strastnem razmerju med … Življenjem in Smrtjo … Bližina smrti v njem je boleče poživljajoča, kot (pre)močna črna kava. Našo zaznavo spravlja skoraj do vrtoglave višine. Nežna sladka smetana poskuša to omiliti, osmisliti. Nakazuje belino onostranstva in išče odgovore o tistem - nekaj več.
Keywords: Doživljanje bolezni; Rak (medicina); Smrt; V leposlovju