Hišni arhiv Slovenskega etnografskega muzeja - Serec, Anja (Etnolog. Nova vrsta (Ljubljana), 2003)
Članek predstavlja Hišni arhiv, ki se nahaja v dokumentaciji Slovenskega etnografskega muzeja. Prikaze njegovo strukturo, način urejanja, obdelave in hranjenja. Skozi sistematiko je pojasnjena tudi vsebinska struktura. Prikazana je širina informacij, ki jih nudi Hišni arhiv in možnosti uporabe pri prezentaciji, na primer na razstavah. Podrobneje so predstavljeni trije hišni arhivi.
Keywords: Slovenski etnografski muzej; Ljubljana; ethnology; etnologija; dokumentacija; arhivi; cultural heritage; kulturna dediščina