Neka verižnica - Razpet, Marko (Obzornik za matematiko in fiziko, 2012)
Dokažemo, da obstajajo v polarni obliki zapisane ravninske krivulje, katerih dolžina med polarno osjo in poljubno točko je enaka produktu polarnega kota in polarnega polmera te točke. Zgleda za take krivulje sta krožnica in posebna vrsta prave verižnice.
Keywords: krivulje; polarna oblika; prava verižnica; ravninske krivulje