Velikani - Trdina, Janez (knjige, 2020)
Kdo je podgorec? Nekdo, ki živi pod goro ali vsaj pod večjim hribom. V tej bajki je Trdinov junak živel pod Gorjanci in na vrh Gorjancev se je nekega dne odpravil lovit polhe. Nastavil je pasti, povečerjal in sladko zaspal. A kar na lepem so ga prebudili štirje velikani, ki so prav blizu njega namenili pripraviti bogato večerjo in se zabavati.