1. Šola maligne utesnitve hrbtenjače - Grošelj, Blaž (knjige, 2023)
Izidi zdravljenja maligne utesnitve hrbtenjače (MUH) v Sloveniji trenutno niso najboljši. Obravnava bolnikov je kompleksna, multidisciplinarna in večnivojska. Takoj ko bolnik zazna znake MUH, mora stanje prepoznati zdravnik družinske medicine, hitro ukrepati ter ga napotiti na nevrološki pregled oziroma k lečečemu onkologu. Namen 1. Šole maligne utesnitve hrbtenjače je, da se zdravniki, ki sodelujemo pri prepoznavi in zdravljenju MUH pogovorimo o trenutnem stanju obravnave in vseh dilemah, ki jih imamo.
Keywords: Hrbtenjača; Maligna kompresija; maligna utesnitev; Posvetovanja