Androidi čutijo v barvah - Tomc, Jaka (knjige, 2023)
Leto 2048. Robbie je eden od 40.000 androidov, ki so čez noč izgubili svobodo. Vzrok? Nekdo od njih je ubil človeka. Bizarno, saj se morajo ravnati po zakoniku, ki to onemogoča. Začnejo se mučna zaslišanja, podkrepljena z zastraševanjem. Ali res lahko celotno vrsto zaprejo v taborišča zaradi enega incidenta? Jih sploh nameravajo izpustiti ali je vse skupaj del večjega načrta, katerega cilj je, da bi se androidov dokončno znebili?
Keywords: Bolniki; Doživljanje bolezni; Spomini