Izročitev gradiva evidenc Inženirske zbornice Slovenije - Škofljanec, Jože (Moderna arhivistika, 2021)
Po zamenjavi predpisov in informacijskega sistema za podporo vodenja uradnih evidenc je bila ugotovljena potreba po arhiviranju podatkov iz opuščenega sistema. Za ta namen je bilo treba pretvoriti podatke registrov v obliko, primerno za izročitev, zagotoviti dokumentacijo o pretvorbi in dodatno dokumentacijo, ki pojasnjuje kontekst vodenja in upravljanja omenjenih evidenc do izročitve. V sodelovanju z izročiteljem je bil pripravljen in preverjen način kasnejše uporabe gradiva. Izročitev gradiva je bila uporabljena tudi pri oblikovanju predloga dodatnih strokovno-tehničnih navodil, prav tako pa je bilo preizkušeno orodje za oblikovanje sprejemnih informacijskih paketov. Ob navedenem je bilo treba pretehtati tudi morebitno izročanje nekaterih identifikacijskih osebnih podatkov.
Keywords: archiving; arhiviranje; beseda; evidence; podatkovne zbirke; registers; relational databases; word