Hamilton cycles in primitive vertex-transitive graphs of order a product of two primes - the case PSL(2, qsup2) acting on cosets of PGL(2, q) - Du, Shao Fei (Ars mathematica contemporanea, 2020)
Članek prinaša napredek pri dolgo odprti Lovászevi domnevi o hamiltonskosti vozliščno tranzitivnih grafov. V članku je dokazano, da vsak povezan vozliščno tranzitiven graf, katerega red je produkt dveh praštevil, ki izhaja iz grupnega delovanja specialne projektivne linearne grupe PSL?$(2, q^2)$? na odsekih po njeni podgrupi izomorfni splošni projektivni linearni grupi PGL$(2, q)$, premore hamiltonski cikel.
Keywords: automorphism group; grupa avtomorfizmov; Hamilton cycle; hamiltonski cikel; orbital graph; orbitalni graf; točkovno tranzitiven graf; vertex-transitive graph