Majhne države v novih teorijah mednarodne trgovine - Udovič, Boštjan (Teorija in praksa, 2007)
Namen članka je raziskati odnos med novimi teorijami mednarodne menjave in ekonomsko teorijo majhnih držav. Tako se v članku ukvarjava s tem, ali so majhne države sploh vključene v nove teorije mednarodne menjave kot tudi, ali so nove teorije mednarodne menjave dovolj široko sprejete, da so vključene v učbenike mednarodne ekonomije. Ugotovila sva, da majhne države nimajo domovinske pravice ne v klasični ne v novih teorijah mednarodne menjave pa tudi, da so nove teorije mednarodne menjave v učbenikih mednarodne ekonomije (ne glede na letnico izdaje) zapostavljene in je njihova prisotnost v učbenikih arbitrarna odločitev avtorja.
Keywords: International trade; Mednarodna trgovina; Economic theories; Ekonomske teorije; Foreign investments; Tuje naložbe; Small states; Male države; majhne države; mednarodna menjava; učbeniki