Bojan Adamič in njegova glasba za pihalni orkester - Prezelj, Domen (Glasbenopedagoški zbornik (Ljubljana), 2013)
Avtor se ukvarja z Adamičevim opusom za pihalni orkester, in sicer v njegovem celotnem ustvarjalnem obdobju. Proučuje kompozicijsko tehniko posameznih skladb in posebnosti izvajalske prakse, ugotavlja tipiko orkestralne zasedbe, izvirnost izraznih sredstev in razširjanje orkestralnega zvočnega spektra. Poglobi se tudi v Adamičevo vlogo mentorja slovenskih pihalnih orkestrov. Predstavi seznam in založnike njegovih partitur ter opozori na založniške napake in težave z Adamičevimi rokopisi.
Keywords: Adamič, Bojan; izvajalska praksa; kompozicijska tehnika; pihalni orkester; seznam del; slovenski glasbeniki