Naslednji korak - Čož, Rok (knjige, 2024)
Rok Čož je v največji temi skozi intenzivno duhovno preizkušnjo prišel do spoznanja, ki je v njemu sprožilo serijo korenitih vedenjskih, miselnih in življenjskih sprememb.»Pred spoznanjem, ki mi je življenje obrnilo na glavo, sem vedel, da mi moje življenje ni všeč in da nujno potrebujem spremembo, ampak ker me je motilo tako veliko stvari, sploh nisem vedel kje bi začel.» Ugotovil sem, da je kar nekaj področij, ki me težijo na vsakodnevni ravni: • pomanjkanje motivacije, • pomanjkanje samozavesti, • pomanjkanje smisla in poslanstva, • delo, ki ga opravljam, me ne osrečuje ali pa se ga zelo hitro naveličam, • nisem zadovoljen z zvezo, v kateri sem,• zdi se mi, da sem za vse sam,• zelo pogosto sem slabe volje in obupujem nad vsem,• imam slabo vest glede zapravljenega časa.Kmalu za tem sem ugotovil, da tudi če je naš “seznam nezadovoljstva” kar obsežen, lahko že z enim spoznanjem spremenimo vse!V knjigi Naslednji korak skupaj raziščemo izvor vsega psihološkega stresa in nezadovoljstva. Skozi lastno izkušnjo bralca vodim korak za korakom do osebne osvoboditve. Osvoboditve od stresa, nemoči, tlačenja čustev, nespečnosti in splošnega nezadovoljstva, ki teži večino ljudi.Skozi zgodbo se detajlno spoznamo z največjo človeško pomanjkljivostjo in vzrokom, zakaj največ polen pod noge mečemo prav sami sebi.Bralec se lahko poistoveti z marsikatero izkušnjo opisano v knjigi, saj je celotna knjiga napisana 100% iskreno in iz srca.Knjiga ne predstavi zgolj vzrok naših težav, ampak nam poda točen načrt, kako se lahko učinkoviteje soočimo s svojimi težavami in premagamo stres, ter pridobimo samozavest, ki smo si jo vedno želeli.
Keywords: izgorelost; osebna rast; Osebnostni razvoj; Samorealizacija; samospoznanje