Press conferences or puppets - Wall, Melissa A. (Javnost (Ljubljana), 2003)
Članek analizira komunikacijske taktike različnih skupin v pripravi in med potekom množičnega odpora, organiziranega v Seattlu ob sestanku Svetovne trgovinske organizacije (WTO) novembra 1999 z opazovanjem z udeležbo in analizo okvira (frame analysis). Organizirane institucije kot npr. Nevladne organizacije (NGOs) so prevzele reformistični "okvir": uporabljale so običajneprofesionalne komunikacijske postopke in birokratsko govorico, delno znamenom, da bi na svojo stran pridobile dominantne medije. Decentralizirane skupine "uličnega gibanja" so pogosto uporabljale radikalni okvir in taktiko ljudskega participativnega komuniciranja, ki se delno navezuje na postmoderni etos motenja, usmerjenega k nasprotovanju in razbijanju WTO. Rezultati kažejo,da globalnega gibanja ne smemo analizirati kot monolita ter da pristop k raziskovanju medijev z vidika družbenih gibanj prinaša pomembna sporočila tudi mimo same vsebine.
Keywords: družbene skupine; komuniciranje; communication; sociologija komunikacij; mass media; množični mediji; odnosi z javnostmi