Gledališče zatiranih za krepitev moči skupnosti - Bahlen, Metka (knjige, 2022)
Novembra 2021 se je v Ljubljani zgodila druga dvodnevna Transformatorjeva mednarodna konferenca gledališča zatiranih. Namen konference je bil preizpraševanje gledališča zatiranih kot potencialnega orodja za krepitev moči skupnostiin raziskovanje načinov za njegovo optimalno implementacijo, tako na slovenskih kot mednarodnih tleh.V ta namen so svoje izkušnje, metode, uspehe in ovire v prostorih Slovenskega gledališkega inštituta 11. in 12. novembra predstavljale_i slovenske_i in mednarodne_i avtorice_ji. Predstavitve so potekale v treh sklopih, ki predstavljajo tri različna področja delovanja gledališča zatiranih in morebitna prizorišča za krepitev moči skupnosti: povezovanje skozi pedagoško delo in izobraževanje; širitev mednarodnih povezav izvajalk_cev in prepoznavnosti te gledališke metode preko mednarodnih in domačih festivalov gledališča zatiranih; oblikovanje skupnosti med občinstvom in aktivacija publike s pomočjo gledališča zatiranih kot uprizoritvenega pristopa. Na podlagi konferenčnih predstavitev so nastali pisni prispevki, objavljeni v pričujočem zborniku.