An RE/RM approach to the design and manufacture of removable partial dentures with a biocompatibility analysis of the F75 Co-Cr SLM alloy - Puškar, Tatjana M. (Materiali in tehnologije, 2012)
Uporaba računalniških tehnologij in sistemov je odprla pot do pomembnega napredka konvencionalnega modeliranja in izdelave snemljivih zobnih nadomestkov. Težišče te raziskave je približek, ki kombinira obratno inženirstvo kot tehniko modeliranja in hitre izdelave z laserskim taljenjem kot izdelavno tehnologijo s posebnim poudarkom na izbiri materiala za snemljive dele zobovja. V članku so predstavljeni rezultati analize biokompatibilnosti zobne zlitine F75 Co-Cr z MTT-preizkusom eluiranja.
Keywords: modeliranje; modelling; obratno inženirstvo; reverse engineering; rapid manufacturing; hitra izdelava; laser melting; lasersko taljenje; zobna protetika; dental materials; biocompatibility; biokompatibilnost; cobalt alloys; kobaltove zlitine; kromove zlitine; crom alloys; dental alloy; zobna zlitina