Napovedovanje vremena s konvolucijskimi nevronskimi mrežami - Perkan, Uroš (Raziskave s področja geodezije in geofizike, 2024)
181525763
Keywords: absolute error; absolutna napaka; anomaly correlation coefficient; convolutional neural network; koeficient korelacij anomalij; konvolucijska nevronska mreža; konvolucijskih kodirnik; machine learnig; napovedovanje vremena; povprečna kvadratna napaka; root mean squared error; strojno učenje; tropical cyclones; tropski ciklon; weather forecasting