A classification of the Veldkamp lines of the near hexagon Lsub3timesGQ(2, 2) - Green, R. M. (Ars mathematica contemporanea, 2017)
Z uporabo standardne tehnike, včasih (netočno) poimenovane Burnsideova lema, pokažemo, da ima Veldkampov prostor bližnjega šestkotnika ?$L_3 × \text{GQ}(2, 2)$? 156 različ- nih vrst premic. Podamo tudi ekspliciten opis vsakega tipa premic na ta način, da podamo seznam tipov treh geometrijskih hiperravnin, iz katerih sestoji, in opišemo lastnosti njegove jedrne množice, to je podmnožice točk prostora ?$L_3 × \text{GQ}(2, 2)$?, skupnih ustreznim trem geometrijskim hiperravninam.
Keywords: bližnji heksagoni; geometrijske hiperravnine; Veldkampovi prostori