Whither economics? - Dyck, Robert G. (Naše gospodarstvo, 2011)
Članek predstavlja pregled neuspeha tržne ekonomije in ponuja opomnik za potrebne prenove; začeti kaže z na novo zasnovanim znanstvenim pristopom, ki temelji na kompleksnosti, fraktalni geometriji in teoriji sistemov. Članek zagovarja tezo, da je razumnost odvisna v enaki meri, če ne celo bolj, od skrbnosti in sodelovanja, kot od sebičnosti. Zavzema se za več gospodarske demokracije, družbeno odgovorno podjetništvo, uravnoteženost velikosti podjetij ter večjo prilagodljivost in odpornost na pretrese. V zaključku avtor priporoča previden, a hkrati vztrajen pristop k problemom prilagajanja kulture družbe na spremenjeni sistem.
Keywords: democracy; demokracija; podjetništvo; tržno gospodarstvo; podjetja; družbena odgovornost; ekonomske teorije