Knjižnično informacijsko znanje z Digitalno knjižnico Slovenije - dLib.si - Usenik, Sabina (Šolska knjižnica, 2014)
V članku se sprehodimo skozi spletni portal dLib.si - Digitalne knjižnice Slovenije, ki ga lahko predstavimo učencem in dijakom pri urah knjižničnega informacijskega znanja kot zanesljiv vir spletnih informacij. Zbirka podatkov se stalno dopolnjuje z vsebinami z različnih področij humanistike, družboslovja kot tudi naravoslovja, zato jo brez zadržkov uporabimo tudi pri naših medpredmetnih povezavah na šoli.
Keywords: Digitalna knjižnica Slovenije; dLib.si; informacijski viri; knjižnično informacijsko znanje; spletni portali; šolske knjižnice