The automorphism groups of non-edge transitive rose window graphs - Dobson, Edward (Ars mathematica contemporanea, 2015)
V članku določimo polno grupo avtomorfizmov tistih rozetnih grafov, ki niso povezavno-tranzitivni. Ker so bile polne grupe avtomorfizmov povezavno-tranzitivnih rozetnih grafov že določene, to dovrši rešitev problema izračuna polne grupe avtomorfizmov rozetnih grafov. Od tod zlahka sledi, kateri rozetni grafi so vozliščno-tranzitivni. Končno, določimo izomorfnostne razrede povezavno-netranzitivnih rozetnih grafov.
Keywords: automorphism group; grupa automorfizmov; isomorphism problem; problem izomorfizma; rose window graphs; rozetni grafi; vertex-transitive graph; vozlično tranzitivni grafi