Spoznal sem te po rdečih nogavicah - Svetina, Peter (knjige, 2019)
Predstavljaj si, da gre očka na službeno potovanje, ti pa z njim. To se je zgodilo Timeju. Najbrž se sprašuješ, kaj je počel, medtem ko je bil očka na sestanku. No, odpravil se je skozi mesto, preplaval je reko, naravnost na stadion jo je mahnil, kjer je za domačo ekipo zadel neubranljiv gol, potem si je kupil rogljič in se z njim odkotalil nazaj v hotel. Uh, to je bil prizor, da je še Nikolaju Koperniku padla Zemlja iz rok in se odkotalila proti reki. Pa se ni izgubil? bo vprašala kaka zaskrbljena mama. Kje pa! Vseskozi je sledil rdečim nogavicam. A po kakem mestu se je potikal Timej? Natakni si rdeče nogavice, pa boš tam. In spotoma še Nikolaja Kopernika pozdravi.