165 Kmetijske raznoterosti. Krmljenje z bučami. Buče služijo zlasti na Spodnjem Ogerskeni splošno za krmo. Buče se zrežejo v primerne kose in se pokladajo živini. Pravijo, da imajo krave, ki jeio buče, jako dobro mleko. S početka živini ne diše buče, a v dveh ali treh dneh se jih privadi in jih potem posebno rada je. V nekem ondotnem kraju krmijo z bučami celo konje. Kmetje kar na tla pomečejo buče, ki se zdrobe, in skromni konjiči jih s s slastjo pojedo. Kakor znano, krmijo pri nas z bučami navadno le prašiče. Kako se poskusi krompir? Da se poskusi krompir če je dober, je treba enega prerezati in oba dela drug ob drugega drgniti, če je krompir dober in močnat, se oba dela sprimeta in na robeh in na površji se pokažejo lahke pene. Vode ne sme tudi ob stiskanju nobene kapljice priteči. Ce se to zgodi, je krompir vo4en in ko se skuha ima slab okus. Barve mora biti krompir notri ali bele ali pa rumenkaste. Sicer pravijo, da se krompir, ki je polnoma rumene barve slabo kuha, vendar so tudi vrste rumenega krompirje, ki je naj bolj i.