Launching work orders into production of wood enterprise with the multi-criteria decision-making method - Oblak, Leon (Zbornik gozdarstva in lesarstva, 2007)
Za planiranje in vodenje proizvodnje v lesnih podjetjih so ključne kakovostne informacije. Zelo pomembne so informacije o kakovosti v proizvodnem procesu glede na delovne naloge in vrste izdelkov, informacije o manjkajočih vrstah materialov oz. sestavnih delov glede na projekte oz. delovne naloge ter informacije o lansiranju delovnih nalogov v proizvodnjo. Metoda večkriterijskega odločanja nam je služila za določitev vrstnega reda lansiranja družin izdelkov v proizvodnjo. Proučevali smo tri glavne kriterije:trženjske dejavnike, organizacijsko-proizvodne dejavnike in ekonomske dejavnike. Za računalniško podporo smo izbrali programsko orodje DEXi, ki predstavlja lupino ekspertnega sistema za večkriterijsko odločanje.
Keywords: lesna industrija; organizacija dela; planiranje; večkriterijsko odločanje; vodenje