Is there drama in contemporary America? - Bratić, Vesna (Acta neophilologica, 2015)
Mamet in Shepard si kot dramatika izposojata iz sodobne kulture, da ji s tem poplačata z obrestmi vred: njuna dela dajejo kulturnemu (kon)tekstu bogatejšo vsebino, kar je tudi vsebina pričujočega članka.
Keywords: America; American drama; American literature; Amerika; ameriška dramatika; ameriška književnost; consumerism; Mamet, David, 1947-; mass culture; Postmodernism; postmodernizem; potrošništvo; Shepard, Sam, 1943-