Geographical problems of onomastics in the selected example of the Kamniške-Savinjske Alps - Peršolja, Borut (Geografski zbornik, 1998)
Za območje Kamniško-Savinjskih Alp smo izdelali Evidenco zemljepisnih imen. Ta obsega podatke o zapisu in tipu zemljepisnega imena, legi ter razvoju zemljepisnega imena skozi čas. Ob izdelavi se je pokazala pomembnost interdisciplinarnega pristopa k proučevanju zemljepisnih imen. Še posebej smo skušali opozoriti na vlogo in pomen ter naloge geografov pri tovrstnih raziskavah.
Keywords: geografska imena; imenoslovje; Kamnik–Savinja Alps; Kamniško-Savinjske Alpe; krajevna imena; Slovenia; Slovenija