Oblika raja - Zupan, Uroš (knjige, 2013)
Natanko dvajset let po izidu kultnega pesniškega prvenca Sutre, pesnik pred nas postavlja zbirko pesmi Oblika raja. Pesmi so natančne, brez praznih mest, spisane v preciznem, skorajda prefinjenem jeziku s katerim se avtor spominja preteklosti. Zbirka za ljubitelje Uroša Zupana kot tudi za privržence tradicionalne, bolj staromodne poezije. Uroš Zupan (rojen 1963 v Trbovljah) je zablestel že s Sutrami (1991), enim najbolj odmevnih pesniških prvencev zadnjih desetletij. Za svoje pisanje je prejel številne nagrade, pogosto ga prevajajo v tuje jezike.