Communication with the Other in Jean-Paul Sartre's "L'âge de raison" - Silvester, Rosalind (Acta neophilologica, 2002)
Članek analizira pogovor med glavnima junakoma (Mathieu in Marcelle) v omenjenem delu J. P. Sartra. Interpretacija materiala obsega novejše metode diskurzne analize ob upoštevanju kognitivne sheme in pragmatičnih ciljev govornih dejanj. Ugotoviti poskuša ali govorca uspeta v svojem komuniciranju doseči metafizično ali moralno svobodo in ali sta le-to sposobna tudi obdržati vsaj nekaj časa. V tem primeru je po Sartrovem mnenju komunikacija mednjima uspešna.
Keywords: francoska književnost; French literature; Sartre, Jean-Paul, 1905-1980; tekstna kritika