Relationship between high work intensity, organisational performance and workers' health - Kohont, Andrej (Teorija in praksa, 2019)
Prispevek obravnava povezanosti med intenziteto dela, delovanjem organizacije ter zdravjem delavcev v Sloveniji. Organizacije, v katerih delajo z nižjo intenziteto dela, so bolj osredotočene na potrebe zaposlenih in so obenem tudi finančno bolj uspešne. Na drugi strani rezultati pokažejo, da višja intenziteta dela statistično značilno poslabšuje zdravje delavcev. Rezultati raziskave potrjujejo potrebo po primerni porazdelitvi delovnih obremenitev in ustrezno oblikovanem delovnem okolju, ki se odraža v večji vključenosti posameznikov v delovne rezultate ter pripomore boljšemu zdravju zaposlenih.
Keywords: Delo; delovna storilnost; Employees; Health; Organizacije; Organizations; Work; Zaposleni; Zdravje