Luč vojne - Ondaatje, Michael (knjige, 2021)
Novi roman Michaela Ondaatjeja Luč vojne (Warlight, 2018) je postavljen v Anglijo v čas po drugi svetovni vojni, ki še vedno odmeva in meče senco na njegove junake in njihova življenja. Luč vojne je roman o nasilju in ljubezni, spletkah in poželenju, predvsem pa o spominu, njegovi moči in nemoči. Štirinajstletnega Nathaniela in njegovo sestro Rachel sta oče in mama očitno zapustila in ju prepustila v varstvo skrivnostnega lika po imenu Molj. Najstnika se znajdeta sredi nenavadne druščine njegovih prijateljev, moških in žensk s skupno vojno preteklostjo in vprašljivo sedanjostjo; ti so odločeni, da ju obvarujejo in vzgojijo. Toda ali so res to, za kar se izdajajo? In ali so dogodki sedanjosti in preteklosti res taki, kot se zdijo?