Vpliv marketinških sposobnosti na porast inovativnosti v organizacijah - Završnik, Bruno (Organizacija (Kranj), 2006)
V prispevku so predstavljeni rezultati raziskave o vplivu marketinških sposobnosti na večjo inovativnost v organizacijah. Ugotovili smo, da organizacije, ki razvijajo marketinško komuniciranje, kontinuirano izvajajo tržne raziskave, skrbijo za kakovostne storitve in razvoj novih izdelkov, ter imajo usposobljeno prodajno osebje, so tudi veliko bolj inovativne. Izsledki raziskave prikazujejo, da lahko s kakovostnimi storitvami vplivamo na večjo inovativnost v podjetjih in tako ustvarjamo priložnosti za inovacije ter doseganje konkurenčne prednosti.
Keywords: marketing; podjetja; trženje; tržno komuniciranje; inovacije; inovativno poslovanje; izboljšave