Development of a model for the internet portal "strength of materials" - Globa, Larisa (Materiali in tehnologije, 2012)
Opisan je razvoj specializiranega znanja za internetni portal za uporabo velike količine informacijskih in podatkovnih virov s področja trdnosti materialov. Ontološka podlaga portala zagotavlja informacijsko osnovo za načrtovanje zlitin, ki obsegajo področja znanosti, ki jih je težko formalizirati, in omogoča uporabo web-storitev za realizacijo inženirskih nalog z uporabo interneta in znanosti o materialih, zbranih v bazah podatkov.
Keywords: informatica; informatika; information science; internet portal; internetni portal; knowledge representation; predstavitev znanja; model; ontologija; ontology; trdnost materialov; strength of materials