Uloga permanentnog obrazovanja u stvaranju i sačuvanju kompetentnosti - Stančin-Rošić, Dubravka (Knjižnica, 1997)
Živimo v času hitrega razvoja znanosti in tehnike, v času velikih političnih in ekonomskih sprememb. Naše znanje zastareva hitreje kot kdajkoli prej. Raziskave so pokazale, da je zastarevanje znanja v bibliotekarstvu okrog 20 odstotkov letno. To spoznanje je izzvalo drastične in dinamične spremembe v strokovnem izobraževanju. Nekatere države so reagirale tako, da so uvedle velike spremembe in reforme sistemov izobraževanja, vendar se je tudi to izkazalo kot nezadostno, zato iščejo rešitev v raznih reformah in dodatnih oblikah izobraževanja in izpopolnjevanja. Prispevek govori o pomenu in vlogi izobraževanja za kompetentnost na področju bibliotekarstva.
Keywords: Bibliotekarji; education; Izobraževanje; library science; bibliotekarstvo; permanentno izobraževanje