Odpoved pogodbe o zaposlitvi - Šercer, Miha (knjige, 2017)
Priročnik Odpoved pogodbe o zaposlitvi je novost na slovenskem knjižnem trgu, saj se kot prvo delo pri nas teme odpovedi pogodbe o zaposlitvi loteva poglobljeno in z izključnim poudarkom na praksi. V današnjih razmerah postaja odpoved pogodbe o zaposlitvi vse bolj množičen pojav, zato je to čedalje pogostejša tema tudi v poslovnem in zasebnem življenju ter eno najpomembnejših vprašanj delovnopravne zakonodaje. Ravno zaradi tega sta uveljavljena avtorja in delovnopravna strokovnjaka Miha Šercer in mag. Nina Scortegagna Kavčnik sprejela izziv napisati priročnik (in ne zgolj knjige v najširšem pomenu besede), ki bo obvezno čtivo za vsakogar, ki se je bodisi že srečal ali pa se šele bo srečal z delovnopravnim področjem. Gre za priročnik, ki bo nepogrešljiva pomoč številnim pravnim in drugim strokovnjakom v povezavi z delovnim pravom. Priročnik je ABC odpovedi pogodbe o zaposlitvi po Zakonu o delovnih razmerjih in Zakonu o javnih uslužbencih ter izrazito praktično zasnovan. V njem ne boste našli suhoparnega naštevanja, saj sta avtorja sprejela izziv in odgovorila na številna nerešena ali sporna praktična vprašanja, o katerih se ni še nihče izrekel. In prav vse to, poglobljeno poznavanje delovnopravnega področja, strokovni ugled obeh avtorjev, njune neprecenljive praktične izkušnje, vsi njuni že objavljeni strokovni članki in izdane knjige ter bogata predavateljska pot, so jamstvo, da bo priročnik Odpoved pogodbe o zaposlitvi kvalitetno delo in pomemben prispevek tako za stroko kot za širšo javnost.
Keywords: Odpoved; Pogodba o zaposlitvi; poslovni razlogi; Priročniki; Slovenija; zakonodaja