Dodatni primerjalni testi za simulatorje SPICE - Dogša, Tomaž (Informacije MIDEM, 2001)
Dosedanji primerjalni testi, s katerimi lahko primerjamo kakovost simulatorjev, temeljijo na posebej izbrani majhni množici vezij. V prispevku predlagamo dodatne skupine primerjalnih statističnih testov in kriterije, s katerim bi lahko na objektiven način primerjali kakovost simulatorjev električnih vezij. Vsa vezja, ki so vključena v dodatno množico testov imajo tvorjeno strukturo in naključno izbrane elemente in parametre. Ker lahko s posebnim generatorjem vezij tvorimo poljubno število takih vezij, je možno podajati statistično ovrednotena kvantitativna merila glede kakovosti simulatorjev.
Keywords: avtomatizacija; elektronska vezja; simulatorji; SPICE; testiranje