Načrt razvoja in trženja turizma v občini Oplotnica 2022-2028 - Golob, Aleksandra (knjige, 2022)
Dokument Načrt razvoja in trženja turizma v TDRP 2022?2028, iz katerega izhaja tudi Načrt razvoja in trženja turizma v občini Oplotnica 2022?2028, sledi viziji Slovenije, ki postaja butična destinacija z zelenimi, aktivnimi in edinstvenimi doživetji za zahtevnejše goste. V ospredje postavlja trajnostno poslovanje, kar dokazuje z vključenostjo v Zeleno shemo slovenskega turizma (v nadaljevanju tudi ZSST) in v letu 2020 pridobljenim certifikatom Slovenia Green Destination Gold. Vse to pomeni, da je trenutni razvoj TDRP na dobri poti. Zelena usmerjenost bo tudi glavna smernica novega strateškega obdobja, saj Strategija slovenskega turizma 2022?2028 (v nadaljevanju tudi SST 2022?2028) izpostavlja, da bo treba trajnostno usmeritev ter druge uspešne prakse ohraniti in razviti. »Rast obsega dejavnosti lahko ostane prioriteta le v potencialnih in manj razvitih destinacijah, v razvitih destinacijah pa so sprejemljivi samo ukrepi in naložbe, ki krepijo kakovost storitev in dodano vrednost,« je zapisano v SST 2022?2028 na strani 18.