Zasluge in zablode feministične kriminologije - Arnež, Jasmina (Revija za kriminalistiko in kriminologijo, 2010)
Avtorica kritično obravnava prispevek feminizma h kriminologiji in pravu, pri čemer izhaja iz domneve, da je feminizem skupaj s postmodernizmom sicer uspešno izzval modernistično izhodišče, a pri tem ni ponudil ustreznega in seb i lastnega nadomestnega temelja zanj. Feministična teorija potrebuje novo podlago, saj niti pomanjkljivi empirični feminizem niti perspektivni ali postmodernistični feminizem niso bistveno izboljšali družbenega položaja žensk.
Keywords: družbeni položaj; feminizem; kriminologija; pravo; spolna diskriminacija; storilke; ženske; žrtve