Celovški zmaj - Pačnik, Mojca (knjige, 2019)
Okoli Vrbskega jezera je bila zemlja močvirna in kmetje je niso mogli uporabljati niti za pašo, niti za polja. To je bil meglen, nevaren kraj, kjer je izginila marsikatera žival, ki je z okoliških gričev zatavala v močvirje. A pastirji si živali niso upali poiskati, saj so bili prepričani, da v močvirju biva čudna pošast in da se od tam nihče ne vrne.