Avstrijska slovenistika in slovenska literarna veda - Leben, Andrej (Primerjalna književnost, 2012)
Članek obravnava razvoj avstrijske slovenistike po letu 1918 s posebnim ozirom na novejšo literarno vedo in njen prispevek k slovenističnemu literarnovednemu diskurzu. Prvi del osvetljuje strukturne, personalne in vsebinske razsežnosti stroke, drugi del pa prinaša oris literarnovednih težišč, s katerimi slovenistična raziskovalna dejavnost v Avstriji zavzema posebno mesto znotraj panorame slovenske literarne vede.
Keywords: avstrijska literarna veda; Slavic studies; slavistika; Slovene studies; slovenistika; slovenska literarna veda