(Ne)poznani Glavar - Pavlič, Jože (knjige, 2022)
V letu 2021 smo praznovali 300 letnico rojstva Petra Pavla Glavarja. Knjiga je sinteza že znanega o Glavarjevem življenju, hkrati pa tudi opis življenjskih razmer v 18. stoletju. V njej je prvič objavljena podrobna časovnica Glavarjevega življenja. Prispevki obravnavajo njegova prizadevanja na področju šolstva, pastorale, gospodarstva in dobrodelnosti. Posebej je predstavljena Glavarjeva rejniška družina in njegovo delo za širjenje znanja čebelarjenja. V knjigi so predstavljeni takratni zemljevidi in še ohranjena Glavarjeva dediščina.
Keywords: Glavar, Peter Pavel