Two-distance transitive normal Cayley graphs - Huang, Jun-Jie (Ars mathematica contemporanea, 2022)
V članku konstruiramo neskončno družino normalnih Cayleyjevih grafov, ki so 2-razdaljno tranzitivni, niso pa ne razdaljno tranzitivni ne 2-ločno tranzitivni. S tem je odgovorjeno na vprašanje, ki so ga zastavili Chen, Jin in Li leta 2019.
Keywords: 2-distance-transitive graph; 2-razdaljno tranzitiven graf; Cayley graph; Cayleyjev graf; enostavna grupa; simple group