Bee fauna of Slovenia: checklist of species (Hymenoptera: Apoidea) - Gogala, Andrej (Scopolia, 1999)
Seznam 536 za Slovenijo znanih vrst čebel je sestavljen na podlagi objavljenih podatkov, prisotnosti v zbirkah Prirodoslovnega muzeja Slovenije in najdb med avtorjevimi raziskavami. Razširjenost vrst v Sloveniji je podana po fitogeografskih območjih. Podatki o biologiji vrst vključujejo hranilne rastline, gnezdilne navade ali kleptoparazitski način življenja.
Keywords: Apoidea; zoologija; zoology; Slovenia; Slovenija; čebele; favna; entomologija