Koristno orodje za vrednotenje ekoloških dejavnikov - Podgornik, Mitja (Gozdarski vestnik, 1996)
Na voljo je program za vnos, izračun in prikaz vrednosti (intenzivnosti) ekoloških dejavnikov po Ellenbergovi metodi vrednotenja, skupno z bazo podatkov za okoli 2800 višjih rastlin
Keywords: baza podatkov; ekološki dejavniki; računalniški programi; rastišča; vegetacija