Črna elektrika - Hrovat, Uroš (knjige, 2021)
Strašno! Nikar ne prižigaj luči in ne odpiraj okna. Malo Mesto se bo zadušilo, ker je ČRNI FICKO tu postavil PEKLENSKO ELEKTRARNO, ki prideluje smrdljivo elektriko in bruha na ulice sajast dim. Če želiš, da zapiha veter, poišči lesenega BRUNA. To je majhno DREVO, ki se rado potepa in ima posebne moči. Druščini z gradu Prepih bo pomagal zamašiti orjaški dimnik, kar pa grozni stavbi ne bo všeč. Ko se ta pošast odpravi na rušilni pohod, bo treba hitro najti debel oblak, da ČRNO COPRNIJO premagaš z BELO. Zelo nevarno bo!