Pesmi - Kastelec, Miha (Rokopisna zapuščina Karla Štreklja)
Kastelec, Miha (1796-1868) iz Gornje vasi pri Stični, pesnik, ustanovitelj in urednik Kranjske čbelice. Med Kastelčevimi rečmi v starini na Šentjakobskem nabrežju je našel Ivan Vrhovnik 27 prepisov ljudskih pesmi. V ŠZ je ohranjenih 6 (ŠZ IV. a, 57).