Bojan Adamič - Koter, Darja (Glasbenopedagoški zbornik (Ljubljana), 2013)
Prispevek predstavlja Bojana Adamiča kot vsestransko in široko izobraženo glasbeno osebnost ter kot človeka številnih talentov. Osredotoči se na njegovo šolanje, glasbeno izobrazbo in delovanje na različnih področjih. Posebej izpostavi Adamičevo vzajemno delovanje na področju poustvarjalnosti in ustvarjalnosti, ki se kaže v klasični glasbi, jazzu, glasbi plesnega značaja, skladbah za različne pihalne zasedbe ter v njegovi ustvarjalnosti filmske glasbe, popevke in šansona.
Keywords: 20.st.; Adamič, Bojan; filmska glasba; godbeni sestavi; izobraževanje; jazz; klasična glasba; plesna glasba; popevka; poustvarjalnost; slovenski glasbeniki; šanson