Čisti trenutki s teboj - Trobiš, Smiljan (knjige, 2021)
Knjiga želi povedati isto kot slika na njeni naslovnici: Srce gori kot plamenica. A plameni na sliki začuda niso rumeni, temveč beli. In ozadje ni rdeče, kakor se navadno simbolizira ljubezen, temveč je sinje kot nebo. Ko se srce ohladi od gorenja telesa, razgretega od viška hormonov, plameni njegove ljubezni niso več rdeči, temveč beli. Ko se omame, strasti in naslade, ki spremljajo dvorjenja in oplajanja poležejo, zagorita mir in tišina, prijetna notranja modrost, mir in red treznih misli. Prej je bil plamen ljubezni rdeča ljubezen telesa, zdaj je modra ljubezen duha. Vročina ognja je postala sinji mir dobrotnega sobivanja z absolutno, brezpogojno, vseobsegajočo ter odrešilno Stvarnikovo ljubeznijo.