Civilna družba in šolski sistem - Škorja, Jožica (knjige, 2024)
Trajnost postaja ključno vodilo vseh vidikov našega vsakdanjega življenja, v katerem nepogrešljivi del predstavlja tehnologija, ki s seboj prinaša mnogo pasti in izzivov. Otrokom in mladostnikom je treba pomagati, da postanejo kritični misleci, ki znajo učinkovito uporabljati digitalne medije ter tehnologijo na odgovoren in etičen način. Strokovni članki prikazujejo, kako se v šolah ustvarja okolje, ki spodbuja trajnostno delovanje vsakega posameznika in obenem nenehno ustvarja rešitve za izzive digitalne in medijske pismenosti, s katerimi se soočamo.
Keywords: Družbeni vidik; duševno zdravje; Izobraževanje; medosebni odnosi; Posvetovanja; šole; Šolstvo; učenci; učitelji; Vzgoja