Zakon o dejavnosti zdravstvene nege - strokovna in normativna izhodišča - Starc, Andrej (Obzornik zdravstvene nege, 2001)
Namen dela je prikazati smernice za izdelavo sodobnega in funkcionalnega zakona o zdravstveni negi, prilagojenega ekonomskemu in socialnemu položaju države, zakona o zdravstveni negi, ki bi bil v korist uporabnikom zdravstvene nege ter njenim izvajalcem. Mnenje Mednarodnega sveta medicinskih sester na podlagi analiz problemskih vprašanj, stališč in utemeljitev je, da zakonska ureditev opredeljuje pristojnosti in zagotavlja avtonomnost stroke.
Keywords: European economic community; Legislation, nursing; Liability, legal; Nursing care; Pediatric nursing; Perinatal care; Poland; Psychiatric nursing; Standards; zakonodaja; zdravstvena nega