Ženske in "ženski roman" - Pleničar, Andreja (Knjižnica, 1995)
V članku je napravljena analiza bralnih uspešnic na oddelku za odrasle v Knjižnici Mirana Jarca v Novem mestu in najboljših bralcev/bralk. Knjižnice bi se morale zavedati, da s ponujanjem bralnih uspešnic prispevajo k utrjevanju stereotipnih razmerij med moškim in žensko v družbi, ki jih povzemajo t.i. "ženski romani".
Keywords: splošnoizobraževalne knjižnice; bralci; ženska književnost